Woensdag 18 juli jl hebben we weer onze jaarlijkse fietstocht gereden. Het aantal fietsers was veertien, waarvan er maar vier “analoog” reden, dat wil zeggen: niet op een e-bike; Chapeau voor deze fietsers.
De route ging vanaf Vissershaven via Halsteren en de polders naar Lepelstraat om uiteindelijk uit te komen bij de eerste pauze-plek en dat was Fietscafé De Koevering van Stan en Marjos Kint. Na genoten te hebben van de koffie en – sommigen dan – van de door Marjos zelfgemaakte ijstaart, ging de route vervolgens via de polders naar Nieuw-Vossemeer. De route vervolgde naar Oud-Vossemeer, waar we de tweede pauze hadden en wel bij Huys van Roosevelt. Hier hebben we de lunch gebruikt.
Erg leuk en gezellig was dat op beide pauze-plekken Jaantje en Corrie zich bij ons voegden; zij hebben dus als het ware de fietsers “achterna gereden”.
Na de lunch zijn we vervolgens teruggereden naar Vissershaven, waar we de fietsen – na dan bijna 40 kilometer te hebben gefietst – hebben geparkeerd en nog hebben nageborreld bij De Papegaai.

Al met al een zeer gezellige dag, waarvan volgens mij iedereen heeft genoten (het zonnige weer zat ons ook mee, hoewel sommige “analoge” fietsers op het laatst wat last hebben gehad van de wind) en ik mag concluderen: Volgend jaar weer!

Namens de Activiteitencommissie, Gidy Jansen